Nieuws

In memoriam - Magdeleine Willame-Boonen, een dame met een hart

Raad

Magdeleine, was een feministe van de tweede golf, een periode met veel optimisme. Tijdens gans haar opmerkelijke politieke loopbaan van de Senaat tot in het Brussels Parlement, van de Franse Gemeenschap tot de Gemeenteraad, gaf zij steeds blijk van haar gehechtheid aan de gelijkheid van vrouwen en mannen.

Tijdens haar voorzitterschap van de "Conseil des Femmes Francophones de Belgique" en van de Raad voor de Gelijke Kansen van Mannen en vrouwen, in de periode van 2014 tot 2021, maakte zij indruk bij haar collega's door haar geloof in het pluralisme, het respect voor ieders overtuiging en haar verzoenende houding bij conflicten, op een manier dat onze discussies steeds hartelijk en opbouwend bleven met een goede dosis humor om de scherpe kanten af te ronden.

Zij heeft zich steeds weten te omringen met de juiste mensen en zij kon als geen ander hun engagementen en competenties op de voorgrond plaatsen. En als erkenning van hun inspanningen, hun werk en de resultaten, kon zij aan de vrouw van Cesar geven wat hen toekwam. Het waren steeds vriendelijke woorden die genoeg waren om zin te hebben om verder te gaan.

Steeds beminnelijk heeft Magdeleine haar stempel weten te drukken op haar tijdsgenoten door haar uitzonderlijke vriendelijkheid, haar vrijgevigheid, haar doorzicht, haar trouw aan haar overtuigingen en aan haar vrienden.
 

Heb je opmerkingen of vragen? Wij helpen je graag verder.

Contacteer ons